Google
la Web Polo-42

Haití i Japó

Posted by Unknown On miércoles, 16 de marzo de 2011 0 comentarios
La passada matinada del 11 de març, el Pacífic va patir un terratrèmol de 8,9 graus en l'escala de Richter, el que va ocasionar una onada gegant, que va continu amb un tsunami que va arribar a costes Japoneses de Sendai d'uns 10 metres d'alt, ocasionant el terror i la destrucció en més de 10 km de terra en dins.

A causa de la magnitud del tsunami, diferents centrals nuclears han estat en alerta, sobretot la central de Fukushima que està en alerta molt greu perquè ha explotat els seus tres reactors, deixant al país sense subministraments ni les necessitats bàsiques.

A causa d'aquest fet tant important, a altres llocs que són a mils de kilòmetres de distància, ha fet que aquests països haguin previngut sobre les seves centrals nuclears, ja que hi ha molts llocs que les centrals nuclears són molt velles i s'han usat molt i volen prevenir, ja que estan alarmats per el fet de Japó. Fins i tot a els Estats Units, han estat desallotjan a ciutats o pobles que poden estar en perill per la contaminació nuclear de Japó, ja que s'ha estés molt ràpidament i en molt distància.

La gent de Japó és molt civilitzada, ja que no són res esberats i a més són previnguts i acaten les normes sense replicar, encara que no tinguin gaires aliments i l'economia estigui molt baixa, ja que moltes fàbriques han tancat pel fet i la bolsa estigui caiguda. La població també vigila amb la seva salut i no beu aigua de l'aixeta, no obre les finestres, etc, encara que aquestes mesures tampoc són molt eficaços, ja que hi ha molta gent que mor a causa de les centrals que encara no les han pogut tancar i parar pel complet, i a més no poden refrigerar alguns dels tancs que havien explotat.

El Japó és un país molt important evolucionadament, és exepcional per la seva gent i els seus hàbits, així que haurem de desitjar que es recuperi o si no, no tindrem gaire tecnologia ni recursos, ja que aquest fet pot ser recordat com uns dels molts fets importants al llarg de l'història del planeta i altres com el Chernobyl podem quedar a part en comparació amb aquest.

L'abans i el després del tsunami:

Web interessant per veure l'abans i el després del tsunami, com es vulgui, click aquí:






























El terratrèmol d'Haití el passat 12 de Gener de 2010, va ser un terratrèmol de uns 7,0 graus a l'escala de Richter, l'hipocentre a uns 15km de profunditat de Puerto Principe. Els morts i destrucció ocasionat pel terratrèmol és d'uns 316.000 morts i milions de diners per aquest país que és bastant pobre.

La reconstrucció d'aquest país ha estat en va ja que encara que altres països hagin ajudat a fer-ho, el país no pot sol ventar encara un gast econòmic tan gran com és el de reconstruir, quasi un país, ja que Haití a sigut i és ara mateix, uns dels països més pobres del món i el més pobre del Sud d'Amèrica. Aquesta reconstrucció podria durar uns 25 anys.


A Japó, com he dit a la publicació de més a dalt, ha sofrit un terratrèmol de uns 9,1 graus en l'escala de Richter. Les conseqüències d'aquest terratrèmol, ha sigut unes 9.000 víctimes mortals i uns 13.000 desapareguts. A més per reconstruir els pobles i ciutats devastades s'hauran d'invertir molts diners i esforços, ja que a més també s'ha d'afegir l'important gast econòmic per reconstruir les centrals nuclears afectades i frenar l'onada de radioactivitat que assola Japó, ja que molts morts han sigut per aquesta radiació.

0 comentarios:

Publicar un comentario