Google
la Web Polo-42

Xile i l'esperança

Posted by Unknown On jueves, 21 de octubre de 2010 0 comentarios

Notícia:


El passat dia 5 d'Agost de 2010 al desert d'Atacama, Xile, una roca de 700 mil tones va taponar la via de sortida i les parets de la mina de San José. Van quedar atrapats 33 miners, uns de xilens i un de colombià.

La tragèdia va passar perquè les condicions de la mina eren molt dolentes i els amos de la mina no es preocupaven molt per la seguretat dels miners.

El passat 12 d’Agost del 2010 els miners van aconseguir sortir gracies a tècniques avançades en aquest camp.



Quan els miners van sortit de la mina van ser atinguts pels equips mèdics i traslladats a hospitals. Han sortit tots menys dos que eren els més greus, ja que aquests no s’acostumaven encara be a les visions solars.

Tots els miners han viscut una tragèdia que els marcarà per a tota la seva vida i que no serà fàcil de borrar. Alguns miners han dit que continuaran amb aquest ofici perquè és el pa de cada dia, encara que altres han dit que tenen una gran commoció i no poden seguir amb l’ofici.

Molts d’aquests miners ara surten per a la televisió explicant la seva tragèdia i com s’han sentit, d’altres creuen que no es just aprofitar-se d’aquest moment i prefereixen mantenir-se en abstenció.



Les condicions en les excavacions mineres i ha decretat el tancament de 18 mines en tota la regió, en comprovar que no complia les mesures de seguretat, segons informa avui el rotatiu xilè El Mercuri. Entre d'altres condicions, les excavacions clausurades no tenen refugis subterranis, xemeneies de ventilació i d’ almenys dues vies d'evacuació.

Aquest accident a la mina De San José, ha obert els ulls a Xile que està revisant totes les mines per tal de que no passi un accident com el dels miners d’Atacama.

La mina de San José tenia una sala gran on es van poder refugiar els miners, si no hagués estat pot ser que els 33 miners salvats no estiguessin avui entre nosaltres.



Artículo de opinión:

La mina de Chile se derrumbó porque las condiciones y la seguridad de la mina eran defectuosas y antiguas de la tecnología de ahora. Para arreglar esto el gobierno a hecho una modificación del régimen del 10% de los ingresos brutos que se descuenta para financiar las Fuerzas Armadas para contribuir a aumentar la protección social en Chile hay mejorar la seguridad en las minas.

El túnel de la mina fue taponada por una piedra de 700 mil toneladas. El gobierno tuvo que pagar 6.500 millones de dólares.

En la televisión se ha tratado de un desastre en Chile, ya que se ha tardado 69 días para rescatarlos. Ahora las televisiones están paga grandes cantidades de dinero para hacer entrevistas a los mineros.

Grandes compañías han ayudado a este rescate, como por ejemplo la NASA que llevó esta cápsula de salvamento que estaba en periodo de pruebas y nunca se había probado. Muchos países han invitado a los mineros para visitar este país o por ejemplo equipos de fútbol para ver partidos de fútbol.

Los mineros dicen que volverán a la minería pero no a la mina de San José.


Videos webs:


- Desde las entrañas de la tierra

- Sortint del pou




0 comentarios:

Publicar un comentario